Resipi Biskut VGrains Kelapa Bakar oleh Dato’ Fazley Yaakob

This post is also available in: English 中文

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35555″ img_size=”medium” alignment=”center”][vc_column_text]Bahan-bahan:

250g tepung

100g VGrains

1 sudu kecil serbuk penaik

220g mentega

125g gula perang

125g gula kastor

2 biji telur

½ sudu kecil garam

Vanila

2 cawan kelapa parut kering

Cara-cara:

  1. Pukul mentega dan gula sehingga gebu.
  2. Masukan telur dan vanila gaul bersama bahan-bahan kering dan gaul secara perlahan-lahan.
  3. Masukan satu cawan kelapa parut kering ke dalam adunan.
  4. Tuangkan satu cawan lagi di atas dulang.
  5. Gulung doh seperti bebola dan letak di atas dulang sebelum meleperkannya sedikit. Bakar pada suhu 170c selama 10 hingga 12 minit.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]