Resipi Tart Nenas Bluberi oleh Dato’ Fazley Yaakob

This post is also available in: English 中文

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”35561″ img_size=”MEDIUM” alignment=”center”][vc_column_text]Bahan-bahan:

600g jem nenas + 50g VGrains

350g mentega

80g susu pekat

2 kuning telur

420g tepung

90g VGrains

Cara-cara:

  1. Masak jem nenas bersama VGrains. Tambahkan sedikit air dan masak sehingga pekat.
  2. Pukul mentega sehingga warnanya pucat dan kemudian tambahkan susu pekat.
  3. Masukan pula kuning telur dan teruskan memukul.
  4. Tambahkan bahan-bahan kering sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh.
  5. Sediakan tart mengikut bentuk dan saiz dikehendak dan bakar pada suhu 180c selama 15 hingga 20 minit.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]