Dadih Mangga VHalia

This post is also available in: English 中文

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”23833″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bahan-Bahan :
– 5 gram serbuk agar-agar
– 2 liter air
– 200 gram gula
– 3 biji buah mangga yang telah masak (dikupas dan diblender)
– 1 bekas kecil yogurt (diblender)
– Secubit garam
– ½ cawan susu pekat manis
– 2 sudu kecil GoodMorning VHalia

Cara-Cara :
1. Buah mangga dihiris dan dikisar bersama yogurt sehingga hancur.
2. Masak agar-agar dan air sehingga mendidih.
3. Masukkan gula dan masak sehingga gula hancur.
4. Masukkan semua bahan-bahan yang lain dan masak sehingga sebati.
5. Tuangkan ke dalam bekas-bekas kecil bertutup.
6. Sejukkan di suhu bilik dan kemudian dalam peti sejuk sebelum dihidangkan.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]